• повик за поддршка 13360644989

Вести

 • SIEMENS UNVEILS NEW UHF RFID READER WITH IOT INTERFACE

  Siemens is extending its range of Simatic RF600 ultrahigh-frequency (UHF) devices to include an RFID reader. The Simatic RF615R measures 133 millimeters by 155 millimeters by 45 millimeters, and comes with an internal, circularly polarized antenna and an additional external antenna connection. Us...
  Прочитај повеќе
 • РФИД технологијата е безбедна и Приватни?

  РФИД технологијата е безбедна и Приватни?

  За жал, не многу често во системите на кои потрошувачите веројатно ќе бидат изложени. Секој со соодветно опремени скенер и блиски пристап до уредот за РФИД може да го активирате и да прочитате содржината. Очигледно, некои проблеми се поголеми од другите. Ако некој оди од вашата торба на книгата ...
  Прочитај повеќе
 • Како Автор е на книгите РФИД

  Како Автор е на книгите РФИД

  How does RFID work? A Radio-Frequency IDentification system has three parts: A scanning antenna A transceiver with a decoder to interpret the data A transponder – the RFID tag – that has been programmed with information. The scanning antenna puts out radio-frequency signals in a rel...
  Прочитај повеќе
 • Што е РФИД?

  Што е РФИД?

  РФИД се залага за радио-фреквенција за идентификација. Акронимот се однесува на мали електронски уреди кои се состојат од мал чип и антена. Чип обично е способен за вршење 2.000 бајти на податоци или помалку. Уредот за РФИД служи на истата цел како и еден бар код или магнетна лента на грбот ...
  Прочитај повеќе

WhatsApp Online Chat !